Kosten dakkapel vervangen

Wilt u dat uw verouderde dakkapel weer zorgt voor meerwaarde van uw woning? Dan kunt u ervoor kiezen uw dakkapel te laten vervangen. Dit is niet alleen in esthetisch opzicht een verbetering, ook gaat de isolatie van uw woning er vaak flink op vooruit. Is de constructie nog in goede staat? Dan is het ook mogelijk om alleen de dakkapel bekleding te vervangen. Hiermee bespaart u kosten, maar alleen wanneer de constructie nog jaren mee kan. Bij het vervangen heeft u bovendien meer opties zoals uw dakkapel vervangen en vergroten of u kunt uw houten dakkapel vervangen door een kunststof exemplaar. Bekijk hier de gemiddelde kosten en bepaal zelf of u uw dakkapel renoveren of vervangen wilt.

242

Opdrachtgevers hebben via Watkosteendakkapel.nl hun dakkapel laten vervangen!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen van specialisten uit uw regio

Uw bestaande dakkapel vervangen of renoveren?

Zowel het vervangen als renoveren van een dakkapel brengt voordelen met zich mee. Heeft uw dakkapel nog een lange levensduur voor de boeg? Dan is renovatie vaak een uitstekende keuze. De renovatie van uw dakkapel per onderdeel:

 • Lood: Het voetlood van de dakkapel vervangen is meestal bij lekkage nodig. Dit lood wordt voor de waterkering gebruikt, zodat er geen water tussen de dakkapel en het dak komt. Vertoont het scheuren of andere schade? Dan is het vervangen van de loodslabben noodzakelijk.
 • Dorpel: De onderzijde aan de voorkant van de dakkapel is de onderdorpel. Het vervangen van de dorpel is vaak nodig in geval van houtrot. Is de dorpel van hout en moet u deze vervangen? Dan kunt u ook kiezen voor een ander materiaal zoals kunststof.
 • Zijwangen: De zijden van uw dakkapel zijn de zijwangen. Vervangen van dit onderdeel is vaak nodig door stormschade of houtrot. Een andere reden voor vervanging is het wijzigen van de dakkapel uitstraling.
 • Boeiboord: Het overstek aan uw dakkapel is het boeideel. Vervangen van dit onderdeel doet u niet alleen om de uitstraling van uw dakkapel te veranderen, maar ook wanneer het materiaal is verouderd en niet meer goed tegen regen en wind beschermt. Laat u het boeiboord aan de dakkapel vervangen? Dan kunt u kiezen voor diverse materialen en stijlen, zoals landelijk, klassiek en modern.
 • Bekleding: De meest zichtbare verandering krijgt u door de dakkapel bekleding te vervangen. Hierdoor wordt het uiterlijk van de dakkapel compleet anders.
 • Dak: Om beter tegen lekkages beschermd te zijn kunt u het dakkapel dak vervangen door een ander type of de dakbedekking van de dakkapel vervangen. Tot slot is het mogelijk bij schade onder de dakpannen het dakleer van de dakkapel te vervangen.
 • Kozijnen: Hoewel dit enig hak- en breekwerk vergt, is ook het mogelijk het dakkapel kozijn te vervangen. Wanneer u het dakkapel raamkozijn vervangt, kunt u direct overwegen om isolatieglas aan te brengen.
 • Beglazing: Voor betere isolatie kunt u het (enkel) glas in de dakkapel vervangen door HR, HR+, HR++ of zelfs HR+++ glas. Hiermee bespaart u aanzienlijk op uw energierekening.

Complete dakkapel vervangen

In sommige gevallen is het vervangen van een dakkapel kostentechnisch interessanter dan (herhaaldelijk) renoveren. Wanneer een dakkapel al decennia lang op uw dak staat, kunt u zich bijvoorbeeld afvragen of het tijd is om deze te vernieuwen. U heeft dan direct veel mogelijkheden tot uw beschikking, bijvoorbeeld: 

 • Hout: Voor een traditionele uitstraling kunt u uw kunststof dakkapel door een dakkapel van hout vervangen.
 • Zink: Wilt u uw dakkapel graag door een dakkapel van zink vervangen? Dan bent u verzekerd van een lange levensduur en kunt u lang van uw dakkapel genieten.
 • Kunststof: Voor weinig onderhoud laat u uw oude dakkapel door een kunststof dakkapel vervangen. Laat u uw dakkapel door een Trespa dakkapel vervangen? Dan haalt u een goede kwaliteit kunststof in huis. Deze dakkapel gaat lang mee en is nagenoeg onderhoudsvrij.
 • Dakraam: Een andere mogelijkheid is om uw dakkapel te vervangen door een dakraam. Daardoor heeft u minder onderhoud en kosten, maar ook minder ruimte.
 • Balkonvenster: Uw dakkapel laten vervangen door een VELUX balkonvenster lijkt op de optie hierboven, maar geeft u toch extra ruimte en licht. Bovendien wordt het ruimtelijke gevoel versterkt. 

Wat kost een dakkapel vervangen bij specialisten in uw regio? Vul hieronder uw postcode in!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Wat kost een dakkapel vervangen of renoveren?

Nu vraagt u zich af: ‘Wat kost het om een dakkapel te vervangen of renoveren?’ De kosten hangen samen met de oude constructie en de dakkapel die u wilt laten plaatsen. Voor het verwijderen van een oude dakkapel betaalt u zo’n 250 tot 950 euro. Daarnaast betaalt u voor het vervangen van de dakkapel de prijs die voor de plaatsing van een nieuwe dakkapel geldt. De prijzen voor een nieuwe dakkapel inclusief plaatsing en btw zijn gemiddeld:

Type dakkapelGemiddelde prijs
Houten dakkapel€3.200 - €3.900
Kunststof dakkapel€3.700 - €4.600
Polyester dakkapel€4.700 - €5.500

Soms is voor het vervangen van een dakkapel een vergunning nodig. Bijvoorbeeld wanneer u kiest voor een schuin dak of een grotere afmeting. Bent u benieuwd naar de prijzen wanneer u zelf onderdelen koopt en plaatst? Bekijk de indicaties hieronder.

OnderdeelGemiddelde prijs
Ventilatierooster€9 - €13
Draaikiepraam€130 - €210
Rolluik€600 - €1.100
Hang- en sluitwerk€90 - €190
Knieschotten€35 - €45

Dakkapel specialisten vergelijken op Watkosteendakkapel.nl

Door goed te vergelijken vervangt u uw dakkapel voor een scherp tarief. Ook wanneer u alleen een dakkapel raam wilt vervangen, zal een slimme vergelijking een besparing van tientallen procenten opleveren. Plaats gratis uw klus op Watkosteendakkapel.nl en laat voor een scherp tarief bijvoorbeeld het dakkapel lood vervangen of de complete dakkapel renoveren. Hier vergelijkt u lokale gerenommeerde dakkapel specialisten.

1836 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

4523

Opdrachten geplaatst

2654

Opdrachten uitgevoerd

267

Dakkapel specialisten

Alleen dakkapel specialisten die met keurmerkproducten werken en een geldige kvk inschrijving hebben kunnen zich inschrijven op Watkosteendakkapel.nl. Alle specialisten worden continue gemonitord en zijn aangesloten bij verschillende brancheorganisaties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2024