Hoeveel kost een dakkapel opnieuw bekleden?

Wilt u bij het plaatsen van een dakkapel de mogelijkheden in bekleding en dakkapel dakbedekking vergelijken of wilt u uw bestaande dakkapel opnieuw bekleden? Dan is het belangrijk dat u bekleding kiest wat bij uw woning, wensen en budget past. Onder het bekleden van een dakkapel wordt verstaan: het bekleden van het boeiboord en de zijkanten. Dit worden ook wel de zijwangen genoemd. Het boeiboord en de zijkant van de dakkapel kan met tal van materialen bekleed worden. Het materiaal kiest u op basis van budget, uitstraling, onderhoud en isolatie. De prijzen voor de plaatsing van een dakkapel inclusief de bekleding beginnen bij zo’n 2.200 euro. Plaatst u echter een zeer grote dakkapel en kiest u voor een luxe materiaal? Dan kunnen de kosten oplopen tot wel €10.000 euro of meer.

Wilt u uw dakkapel opnieuw bekleden? Dan liggen de kosten aanzienlijk lager. Bent u benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden voor uw dakkapel? Vul dan meteen uw postcode in, plaats gratis een klus en ontvang de prijzen van dakkapel specialisten uit uw regio.

182

Opdrachtgevers hebben via Watkosteendakkapel.nl hun dakkapel (opnieuw) laten bekleden!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Ontvang vrijblijvend de prijzen van dakkapel specialisten uit uw regio

Wat heeft invloed op de kosten van een dakkapel bekleden?

Wat kost een dakkapel opnieuw bedekken? Dat hangt van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld welke delen van de dakkapel u opnieuw wilt bekleden en welk materiaal u daarvoor kiest. De keuze qua materiaal is zeer breed:

Dakkapel bekleden met zink

Tegenwoordig kunt u de hele dakkapel laten bekleden met zink: van de rabatdelen tot hetboeiboord. Het voordeel van zink als gevelbekleding van de dakkapel is het lage onderhoud, de kleine kans op lekkages en de mooie uitstraling van het materiaal. Met een zinken bekleding ziet uw dakkapel er luxe uit. Bovendien gaat zink lang mee. Reken op een levensduur van ruim 80 jaar. Door de hoge kwaliteit liggen de kosten voor deze bekleding wel hoger.

Dakkapel bekleden met Trespa

Een Trespa dakkapel bekleding bestaat uit stevige kunststof platen die op de zijwangen en het boeiboord bevestigt worden. Deze duurzame gevelbekleding is voor een dakkapel in talloze kleuren verkrijgbaar. Het materiaal is onderhoudsvrij, erg goed bestand tegen weersinvloeden en behoort tot de betere bekleding die u voor een dakkapel kunt kiezen.

Dakkapel bekleden met Keralit

Keralit is ook een kunststof gevelbekleding maar is ruwer dan Trespa. Ook dit materiaal is stevig en zeer kleurvast. Deze duurzame bekleding voor uw dakkapel is tevens met een houtnerf structuur verkrijgbaar. Zo ziet de dakkapel er uit als hout en profiteert u toch van laag onderhoud. Keralit is meestal net iets voordeliger dan Trespa.

Dakkapel bekleden met kunststof

Onder kunststof bekleding voor uw dakkapel vallen het eerder genoemde Trespa en Keralit. De voordelen van het gebruik van kunststof is dat het zeer onderhoudsarm is. Bovendien is de levensduur langer dan bij bijvoorbeeld hout. Kunststof dakkapellen hebben een levensduur van minimaal 50 jaar.

Let op: de kwaliteit van andere merken kunststof gevelbekleding dan Keralit en Trespa is erg wisselend. Let bij aankoop op de kwaliteit door te controleren of het kunststof het KOMO certificaat en / of VKG keurmerk heeft.

Dakkapel bekleden met hout

Hout heeft sterke voor- en nadelen. Een groot voordeel is de lage aanschafprijs en de authentieke uitstraling die hout aan uw dakkapel geeft. Ook is de kleur van dit materiaal eenvoudig aan te passen door het te verven. Een houten bekleding van de dakkapel vergt wel meer onderhoud en moet eens in de 5 à 7 jaar geverfd worden. Bovendien is de levensduur van een houten bekleding relatief korter, maar nog steeds goed voor decennia lang woonplezier. De levensduur van multiplex is zo’n 25 jaar, hardhout gaat gemiddeld 40 jaar mee.

Dakkapel bekleden met aluminium

Aluminium bekleding zorgt ervoor dat uw dakkapel nog beter geïsoleerd is. Het materiaal heeft bovendien een moderne uitstraling. Aluminium bekleding voor uw dakkapel is kleurvast en onderhoudsvrij. Het duurzame materiaal heeft een levensduur van minimaal 60 jaar, maar vraagt om een flinke investering.

Dakkapel bekleden met leien

Voor het dak van de dakkapel is leien een populaire keuze. Leien hebben als basismateriaal klei of kunststof. Ze gaan net zo lang mee als dakpannen op uw dakkapel, hebben een mooiere uitstraling, maar zijn dan ook iets duurder dan dakpannen.

Naast de bekleding van de dakkapel kunt u dus ook de dakkapel dakbedekking vervangen. Ook hier is er de mogelijkheid voor diverse materialen en het aanbrengen van isolatie. Uw dakkapel renoveren kan ook: u laat dan niet alleen de bekleding en dakbedekking van de dakkapel vernieuwen, maar naar wens ook de kozijnen, ramen en loodslabben.

Wat kost een dakkapel opnieuw bekleden door een specialist uit uw regio? Vul hieronder uw postcode in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Gratis en vrijblijvend
  • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
  • Bespaar 20% tot 40%

Vergelijk om voordelig uw dakkapel te laten bekleden

Wat kost een dakkapel bekleden nu precies? Vergelijk eenvoudig de prijzen voor het vernieuwen van de bekleding en dakbedekking van een dakkapel bij verschillende specialisten. Zo bespaart u tot wel tientallen procenten op de totaalprijs. De aangesloten bedrijven op Watkosteendakkapel.nl hebben jarenlange ervaring en leveren vakwerk tegen een scherpe prijs.

Vul direct uw postcode in, plaats gratis een klus, kies de voordeligste prijs bij een dakkapel specialist naar keuze en laat binnenkort heel voordelig uw dakkapel (opnieuw) bekleden.

1836 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

4523

Opdrachten geplaatst

2654

Opdrachten uitgevoerd

267

Dakkapel specialisten

Alleen dakkapel specialisten die met keurmerkproducten werken en een geldige kvk inschrijving hebben kunnen zich inschrijven op Watkosteendakkapel.nl. Alle specialisten worden continue gemonitord en zijn aangesloten bij verschillende brancheorganisaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2018