Professionele bouwtekening voor uw dakkapel

Een tekening van een prefab dakkapel is meestal niet nodig, mits deze aan bepaalde eisen voldoet. Laat u echter een dakkapel met een plat dak maken of voldoet de dakkapel om andere redenen niet aan de eisen van vergunningvrij bouwen? Dan dient u een bouwtekening voor de dakkapel te laten maken. Deze heeft u namelijk nodig voor het indienen van de vergunningsaanvraag.

Mag u vergunningsvrij een dakkapel bouwen? Ook dan is het maken van een bouwtekening aan te raden. Zo kunt u van te voren de dakkapel geheel naar uw wens ontwerpen. Een ander voordeel van een dakkapel tekening is dat u beter ziet of deze aansluit op de stijl van de woning. Daarnaast beschikt u direct over een technisch plan, wat de meerwaarde van uw huis positief kan beïnvloeden bij latere verkoop. En wilt u wijzigingen aanbrengen aan het ontwerp? Dan is dit met behulp van een dakkapel bouwtekening eenvoudig te realiseren.

Heeft u een technische bouwtekening nodig voor uw dakkapel? Vul dan meteen uw postcode in, plaats gratis uw klus, ontvang binnen 3 tot 24 uur de prijzen en vergelijk vrijblijvend.

216

Opdrachtgevers hebben via Watkosteendakkapel.nl een dakkapel tekening laten maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen van dakkapel specialisten uit uw regio

Wat kost een bouwtekening dakkapel en waar hangen de kosten vanaf?

Laat u een bouwtekening voor uw dakkapel of dakopbouw maken? Dan moet u al gauw denken aan bedragen rond de €250,- exclusief btw. De totale prijs van een bouwtekening dakkapel plus vergunningsaanvraag kan tot zo’n €450,- euro kosten. De uiteindelijke prijs hangt van de volgende factoren af:

 • Uw wensen met betrekking tot de dakkapel
 • De complexiteit van het dakkapel ontwerp
 • De aanpassingen die worden gedaan
 • Het al dan niet uitbesteden van het vergunningstraject
 • Vergunningskosten die door de gemeente in rekening gebracht worden

Wilt u snel een dakkapellen specialist vinden die de bouwtekening voordelig maakt en eventueel ook het vergunningstraject voor uw in orde maakt? Vul dan meteen uw postcode in, plaats gratis uw klus op watkosteendakkapel.nl, ontvang scherpe offertes en vergelijk de prijzen.

Wat kost een dakkapel bouwtekening bij een specialist in uw regio? Vul hieronder uw postcode in!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Zelf bouwtekening dakkapel maken of uitbesteden?

Er zijn verschillende online programma’s beschikbaar die het mogelijk maken om een tekening voor een dakkapel te realiseren. Heeft u een vergunning nodig? Houd dan rekening met het feit dat dergelijke tekenprogramma’s niet geschikt zijn voor de aanvraag van een dakkapel vergunning. Wanneer ontwerpbureaus een technisch ontwerp van uw dakkapel maken, is deze voorzien van de nodige technische gegevens. Dit ontwerp voldoet dan aan alle eisen die de gemeente aan een dakkapel bouwtekening stelt. Bij online programma’s is dat helaas niet het geval.

Om zelf een technische tekening voor een dakkapel te maken moet u met CAD programma’s overweg kunnen en ervaring hebben met bouwtechnisch tekenen. Bovendien moet de constructietekening van de dakkapel goedgekeurd worden door de gemeente en dient u dus op de hoogte te zijn van de huidige regelgeving omtrent het plaatsen van een dakkapel. Maar liefst 95 procent van de mensen die zelf een tekening voor een dakkapel maakten gaven aan dat deze niet aan de eisen van de gemeente voldeed. De vraag is dan of het drukken van de bouwtekening dakkapel kosten zo’n risico waard is. Iedere vergunningsaanvraag kost al snel enkele honderden euro’s. Een afgekeurde vergunningsaanvraag dus ook.

Wanneer u ervoor kiest een dakkapel tekening te laten maken bevat deze alle informatie die een gemeente nodig heeft om de bouw van uw dakkapel goed te keuren, namelijk:

 • De plattegrond van de bestaande en nieuwe situatie
 • Een detailtekening van de dakkapel op schaal
 • De gevelaanzichten van beide situaties
 • De doorsnede van beide situaties
 • Het materiaal- en kleurenschema van de dakkapel
 • De situatietekening

Vergelijk prijzen: voordelig een dakkapel bouwtekening laten maken!

De uiteindelijke kosten voor uw dakkapel tekening hangen voornamelijk van uw wensen af. U kunt de kosten echter flink drukken door op Watkosteendakkapel.nl slim te vergelijken.

Op Watkosteendakkapel.nl plaatst u gratis een klus, vergelijkt u verschillende gerenommeerde bouwkundig adviseurs en bespaart u tot tientallen procenten op de totale kosten. Kiest u voor een bouwtechnisch tekenaar uit uw regio? Dan bespaart u bovendien direct op de voorrijkosten. Zo laat u tegen een zeer scherp tarief een bouwtekening voor uw dakkapel maken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1836 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

4523

Opdrachten geplaatst

2654

Opdrachten uitgevoerd

267

Dakkapel specialisten

Alleen dakkapel specialisten die met keurmerkproducten werken en een geldige kvk inschrijving hebben kunnen zich inschrijven op Watkosteendakkapel.nl. Alle specialisten worden continue gemonitord en zijn aangesloten bij verschillende brancheorganisaties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2018