Dakkapel maken kosten

Het maken van een dakkapel heeft meer om het lijf dan alleen de constructie in elkaar zetten. Zo heeft u om een dakkapel te maken vaak een vergunning en bouwtekening nodig. Ook zijn er veel keuzes wat betreft materiaal en uitstraling. Bovendien kunt u de dakkapel naar wens breder maken. Om een eigen dakkapel te maken heeft u uiteraard kluservaring nodig. Het is bijvoorbeeld van belang om de dakconstructie voor de nieuwe dakkapel vakkundig te wijzigen en dat de dakopbouw goed op het dak aansluit. Maar is hij eenmaal af en zijn alle werkzaamheden goed uitgevoerd? Dan bent u waarschijnlijk goedkoper uit dan bij een dakkapel specialist. Houd wel rekening met de tijd die de bouw kost. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw dak? Lees dan meteen verder. 

209

Opdrachtgevers hebben via Watkosteendakkapel.nl een dakkapel laten maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen van specialisten uit uw regio

Dakkapel zelf maken? Dit zijn de kosten:

Wat kost een dakkapel zelf maken? Bij het maken van een dakkapel zijn de kosten afhankelijk van de keuzes die u maakt. U kunt bijvoorbeeld een casco dakkapel afnemen en de dakkapel zelf aftimmeren. Ook is het mogelijk een houten dakkapel te maken door de constructie zelf op te bouwen.

In veel gevallen bespaart u kosten door zelf de dakkapel te maken. Echter brengt niet alleen het materiaal kosten met zich mee. Naast het materiaal heeft u ook apparatuur, machines en een steiger nodig. Bekijk hieronder de kostenindicaties van de benodigdheden en bepaal of zelf een dakkapel maken goedkoper is: 

BenodigdhedenGemiddelde prijs
Kopen van gereedschap en veiligheidskleding€500 tot €2.500
Kosten steigerhuur€20 tot €25 per dag
Kosten kraanhuur€100 tot €250 per uur
Materiaal voor de dakkapel€1.000 tot €2.500

Wat kost een dakkapel laten maken door specialisten in uw regio? Vul hieronder uw postcode in!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Stappenplan: zelf een dakkapel maken

In het stappenplan leest u hoe het maken van een dakkapel in zijn werk gaat. Door de stappen te volgen kunt u mogelijk zelf een dakkapel maken en plaatsen.

 1. Maak een daksparing in het dak en stem de breedte op de dakpannen af. Hierdoor sluit de constructie straks goed aan. Verwijdert u een gording uit het dak? Houd er dan rekening mee dat de horizontale gordingen eronder en erboven op een constructieve manier met slapers verbonden worden.
 2. Maak een draagconstructie of plaats de prefab dakkapel. Bevestig deze met hoekgrijpankers en balkankers. Plaats daarna het kozijn.
 3. Werk de buitenzijde af. Wilt u een dakkapel van kunststof maken? Plaats dan Trespa of Keralit panelen. U kunt echter ook kiezen voor een traditionele look van hout. Maak het dak vervolgens zo snel mogelijk dicht. Leg de dakbedekking met een afschot van 1 tot 2 millimeter per meter en bevestig de afvoer.
 4. Timmer de binnenkant af. Hiervoor kunt u verschillende materialen gebruiken. Kies er vervolgens voor om bijvoorbeeld een dakkapel kast te maken of juist uw slaapkamer groter te maken.

Vergelijk de prijzen en laat een specialist uw dakkapel maken

U kunt zelf een goedkope dakkapel maken of uw dakkapel laten maken en kosten vergelijken voor de voordeligste vakman. Door uw klus te plaatsen op Watkosteendakkapel.nl bespaart u al snel 32% procent aan kosten. Bovendien heeft u garantie op het werk van een specialist, terwijl dakkapellen zelf maken in het verleden al vaak heeft geleid tot hogere kosten.

Tip: wilt u zo goedkoop mogelijk een dakkapel laten maken? U bespaart extra door met de buren tegelijk jullie dakkapellen te laten maken en een korting te bedingen bij de dakkapellen specialist.

1836 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

4523

Opdrachten geplaatst

2654

Opdrachten uitgevoerd

267

Dakkapel specialisten

Alleen dakkapel specialisten die met keurmerkproducten werken en een geldige kvk inschrijving hebben kunnen zich inschrijven op Watkosteendakkapel.nl. Alle specialisten worden continue gemonitord en zijn aangesloten bij verschillende brancheorganisaties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2018