Dakkapel vergunning kosten

Wilt u een (tweede) dakkapel op uw dak laten plaatsen maar weet u niet of een vergunning voor de dakkapel nodig is? Op Watkosteendakkapel.nl leest u alles over een vergunningsvrije plaatsing, de aanvraag van een dakkapel vergunning bij de gemeente, de kosten die dit met zich meebrengt en de mogelijkheden om het vergunningstraject uit te besteden.

Wilt u een dakkapel laten plaatsen en het vergunningstraject uitbesteden? Vul uw postcode in, plaats gratis uw opdracht en vergelijk vrijblijvend de prijzen bij specialisten in uw regio.

386

Opdrachtgevers hebben via Watkosteendakkapel.nl hun dakkapel vergunning geregeld!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen van specialisten uit uw regio

Wanneer is een dakkapel vergunning nodig?

Wanneer u een dakkapel aan de achterkant van de woning laat realiseren en de dakkapel voldoet aan de voorwaarden voor een vergunningsvrije plaatsing, dan heeft u geen vergunning nodig. Denk bijvoorbeeld aan eisen zoals een plat dak en de minimale afstanden tot de erfgrens. Aan de hand van onderstaande vragen doet u de dakkapel vergunning check. Moet u op een van deze vragen ja antwoorden, dan heeft u een vergunning voor de dakkapel nodig.

 1. Plaatst u de dakkapel aan de voorzijde van uw dak?
 2. Heeft de dakkapel van uw keuze doorzichtige zijkanten?
 3. Is de dakkapel hoger dan 1,75 meter?
 4. Wilt u de voorkant van de dakkapel minder dan een halve of meer dan een hele meter boven de dakvoet laten plaatsen?
 5. Zijn de zijkanten na plaatsing minder dan een halve meter van de zijkant van het dak of van de woningscheidende muur verwijderd?
 6. Verandert de plaatsing van de dakkapel de vorm van uw dak?
 7. Is uw woning niet permanent bewoond?
 8. Krijgt de dakkapel een schuin dak?
 9. Woont u in een monumentaal pand?
 10. Wordt de dakkapel aan de zijkant van uw woning geplaatst met uitzicht op een openbaar gebied of weg?
 11. Wordt de dakkapel door een renovatie groter?

Let op: vraag altijd na of het mogelijk is zonder vergunning een dakkapel te plaatsen. Of een dakkapel vergunning of melding nodig is, kunt u bij uw plaatselijke gemeente navragen.

Wat kost een dakkapel vergunning aanvragen wanneer u dit uitbesteed? Vul hieronder uw postcode in!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Wat kost een vergunning voor een dakkapel?

Heeft u een vergunning voor uw dakkapel nodig? Dan zit u waarschijnlijk met de vraag: ‘Wat kost een vergunning voor een dakkapel?’ De prijzen variëren per gemeente, maar normaal gesproken liggen de kosten tussen de €200,- en €600,- euro. Zoals u ziet kan een dakkapel vergunning de kosten van een nieuwe dakkapel aardig doen stijgen. Een standaard formaat dakkapel (1,5 meter hoog en 2,5 meter breed) inclusief vergunning kost door de vergunning al snel €2.500,- tot €3.500,- euro.

U kunt ook het hele vergunningstraject uitbesteden aan de dakkapel specialist of bouwkundig adviseur die de bouwtekening van de dakkapel heeft gemaakt. Bij het uitbesteden ligt de dakkapel vergunning prijs ongeveer tussen de €400,- en €650,- euro.

Let op: plaats nooit een dakkapel zonder te controleren of u een vergunning nodig heeft. Doet u dit wel en blijkt achteraf dat u wel een vergunning nodig heeft? Dan ontvangt u van uw gemeente een boete en verordening tot het herstellen van uw dak. Deze kosten liggen aanzienlijk hoger dan de kosten voor een dakkapel vergunning.

Het indienen van een bouwvergunning dakkapel

Een dakkapel vergunning aanvragen doet u altijd in de gemeente waar u woont. Online doet u dat via het Omgevingsloket waar u eenvoudig inlogt via uw DigiD. Ook vindt u hier de papieren die u voor de aanvraag nodig heeft. De gemeente zal na indiening beoordelen of uw dakkapel met vergunning gebouwd moet worden en of deze afgegeven wordt. Dit heeft voornamelijk te maken met het bestemmingsplan van de gemeente, de welstandsnota en het bouwbesluit. Gemiddeld ontvangt u binnen 6 tot 8 weken antwoord.

Vergelijk specialisten voor de bouw en vergunningsaanvraag van uw dakkapel

U kunt uw dakkapel vergunningsvrij laten bouwen of met vergunning aan al uw wensen laten voldoen. In beide gevallen is het verstandig om te besparen op de totale kosten door dakkapel specialisten te vergelijken. Vergelijken doet u eenvoudig via Watkosteendakkapel.nl. Hier vergelijkt u namelijk gerenommeerde experts uit uw regio. Zo bespaart u naast de kosten van de dakkapel en vergunning ook op de voorrijkosten.

Plaats vandaag nog gratis een klus en vergelijk de prijzen voor een dakkapel (met vergunning).

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1836 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

4523

Opdrachten geplaatst

2654

Opdrachten uitgevoerd

267

Dakkapel specialisten

Alleen dakkapel specialisten die met keurmerkproducten werken en een geldige kvk inschrijving hebben kunnen zich inschrijven op Watkosteendakkapel.nl. Alle specialisten worden continue gemonitord en zijn aangesloten bij verschillende brancheorganisaties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2024