Houten dakkapel kosten

Het is niet eenvoudig een antwoord te geven op de vraag ‘Wat kost een houten dakkapel?’. Het antwoord hangt namelijk van veel factoren af. Kiest u voor een traditionele bouw of prefab? Welke extra opties zoals ventilatieroosters, horren of rolluiken laat u plaatsen? Wilt u de binnenkant van de dakkapel laten aftimmeren? Wat voor een beglazing wilt u in uw (houten) dakkapel kozijnen? Welke andere materialen worden gebruikt voor het realiseren van de dakkapel?

De prijzen van houten dakkapellen liggen gemiddeld gezien tussen de €2.900,- en €4.300 euro,- voor een dakkapel van een standaard formaat (2.5 meter breed en 1.5 meter hoog, inclusief btw en plaatsing). Er zijn echter ook uitschieters naar €2.500,- of €5.300,- euro. Dit ligt er bijvoorbeeld aan of u kiest voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding en of u aanbieders met elkaar vergelijkt. Door te vergelijken bespaart u namelijk flink op de kosten.

Wilt u een dakkapel van hout plaatsen en bent u benieuwd naar de kosten? Vul uw postcode in, plaats gratis uw klus op Watkosteendakkapel.nl en ontvang de prijzen van specialisten uit uw regio.

217

Opdrachtgevers hebben via Watkosteendakkapel.nl hun houten dakkapel laten plaatsen!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen van specialisten uit uw regio

De voordelen van een houten dakkapel

Een dakkapel van hout is een van de populairste dakkapellen, niet in het minst omdat bij hout de kosten vaak laag liggen. Bij kleinere dakkapellen is hout het goedkoopst. Let op: In het geval van grotere varianten (groter dan 2.5 meter breed) is kunststof het goedkoopst. Andere voordelen van hout zijn:

 • Hout is uitstekend te gebruiken in combinatie met andere materialen. Daarom wordt een houten constructie ook vaak gebruikt bij dakkapellen van andere materialen.
 • De houten afwerking van een dakkapel is veelzijdig: hout kan bij plaatsing maar ook later eenvoudig in een kleur naar wens geverfd worden.
 • De houten bekleding van een dakkapel zorgt voor een authentieke uitstraling.
 • Reparaties en onderhoud zijn bij een dakkapel van hout eenvoudig uit te voeren. De kosten om het hout te herstellen liggen hierdoor een stuk lager.
 • Naast prefab is maatwerk zeer goed te realiseren. Hout is eenvoudig te bewerken. Hierdoor heeft een traditionele dakkapel van hout bijvoorbeeld een lage prijs.
 • Doordat er tegenwoordig duurzamere materialen worden gebruik heeft de dakkapel tegenwoordig een levensduur van 25 jaar of langer.

Wat kost een houten dakkapel bij specialisten in uw regio? Vul hieronder uw postcode in!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Zelf een houten dakkapel maken of uitbesteden?

Als u erg handig bent kunt u wellicht uw dakkapel van hout zelf bouwen. Dit is echter geen eenvoudige klus. Wanneer de dakkapel fout geplaatst wordt, ontstaan er namelijk risico’s op lekkage, houtrot en schimmel in huis.

Zelf een dakkapel maken betekent dat u zelf het timmerwerk doet. Een standaard constructie is namelijk niet verkrijgbaar. U koopt zelf de planken en houten balken om de dakkapel mee te bouwen. Behoorlijke ervaring is daarom vereist. Op materiaal bespaart u waarschijnlijk sowieso niet. Een dakkapellen specialist heeft daarentegen de mogelijkheid om groot in te kopen en zal voordelig uw dakkapel maken. U kunt het daarom het meest besparen op de arbeidskosten, maar in dit geval komt u met goed vergelijken ook een heel eind.

Ook een renovatie aan uw dakkapel van hout kunt u beter uitbesteden. Werken op een dak is namelijk niet zonder risico. De dakkapel specialist kan een totale renovatie van de dakkapel uitvoeren, alleen de boeiboorden vervangen of bijvoorbeeld uw dakkapel vervangen door kunststof.

Houten dakkapel prijzen vergelijken

Wilt u een dakkapel van hout kopen? Dan is het verstandig om eerst diverse vakmannen te vergelijken. Dat doet u door op Watkosteendakkapel.nl gratis een klus te plaatsen. U ziet dan snel wat het plaatsen van een dakkapel van hout bij verschillende specialisten kost. Bovendien ziet u direct wat u kunt besparen. Bijvoorbeeld op de voorrijkosten en een deel van de arbeidskosten.

1836 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

4523

Opdrachten geplaatst

2654

Opdrachten uitgevoerd

267

Dakkapel specialisten

Alleen dakkapel specialisten die met keurmerkproducten werken en een geldige kvk inschrijving hebben kunnen zich inschrijven op Watkosteendakkapel.nl. Alle specialisten worden continue gemonitord en zijn aangesloten bij verschillende brancheorganisaties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2018