Kosten dakkapel schilderen

Heeft u een houten dakkapel? Dan is het belangrijk deze regelmatig een schilderbeurt te geven. Niet alleen knapt de uitstraling hiervan op, ook de levensduur wordt hierdoor verlengd. Ongeveer één keer in de vijf jaar de dakkapel laten verven is voldoende. Ook een aluminium dakkapel schilderen is mogelijk, maar vaak niet nodig. Wel kunt u de dakkapel hierdoor een nieuw kleurtje geven. Een kunststof dakkapel schilderen is helaas niet mogelijk. Wilt u antwoord op de vraag: Wat kost een dakkapel laten schilderen? U leest het hier. 

478

Opdrachtgevers hebben via Watkosteendakkapel.nl hun dakkapel laten schilderen!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen van specialisten uit uw regio

Wat kost het om een dakkapel te laten schilderen?

Bent u benieuwd wat voor een dakkapel verven de kosten zijn? Iedere schilder heeft een ander tarief, maar de gemiddelde prijzen liggen niet zover uit elkaar. Laat u de dakkapel schilderen met steiger, dan kost dit zo’n €40,- tot €50,- euro per uur. Voor de hele dakkapel liggen de gemiddelde kosten tussen de €400,- en €930,- euro. U laat dan niet alleen de wangen van de dakkapel schilderen, maar ook de dakrand en de zijkant. De kosten van een dakkapel laten schilderen hangen met name af van het uurloon, de grootte van de dakkapel en het materiaal waaruit de dakkapel is vervaardigd. De binnenkant van de dakkapel schilderen is aanzienlijk minder duur en kost meestal nog geen €40,- euro per uur.

Bent u benieuwd naar de kosten voor het schilderen van uw dakkapel? Vul dan meteen uw postcode in, plaats gratis een klus op Watkosteendakkapel.nl en ontvang de prijzen van specialisten uit uw regio.

Wat kost een dakkapel laten schilderen bij vakmannen in uw regio? Vul hieronder uw postcode in!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Tips bij het schilderen van een dakkapel

U moet binnenkort uw dakkapel schilderen, maar hoe kunt u hierop besparen? Lees meteen verder voor deze en andere dakkapel schilderen tips.

Bespaartips bij zelf de dakkapel schilderen:

 • Kunt u zelf de dakkapel veilig schilderen? Dan bespaart op het uurloon van de schilder. Voor deze klus moet u echter geen hoogtevrees hebben.
 • Huur eventueel zelf een steiger en trap om de dakkapel te schilderen. Een dakkapel schilderen vanaf een ladder is onveilig en de kans dat u het werk slordig doet is groter. Vooral wanneer u een dakkapel op een schuin dak schilderen moet.
 • Gaat u zelf de dakkapel schilderen met een hoogwerker of steiger? Schuur dan eerst de bestaande verflaag weg. Maak de ondergrond schoon met een ontvetter en zorg ervoor dat het oppervlak stofvrij is voordat u begint. Breng op aluminium voor de grondverf een primer aan.

Bespaartips voor het laten schilderen van de dakkapel:

 • Let erop dat sommige schilders een prijs opgeven voor een dakkapel schilderen zonder steiger, waarbij de huur van de steiger dus nog moet worden opgeteld.
 • Wanneer schilders in één keer zowel de buitenkant van uw woning als de dakkapel schilderen is de prijs relatief lager. Probeer daarom schilderswerkzaamheden te combineren. 
 • Laat een winterschilder uw dakkapel verven. In de winter liggen de kosten namelijk lager.
 • Verwijder zelf eventuele zonnepanelen.
 • Wilt u de dakkapel schilderen tegen lage kosten? Koop dan zelf de verf.
 • Sluit een onderhoudsabonnement af voor 5, 10 of 15 jaar. Zo laat u een of meerdere dakkapellen schilderen en is de prijs per schilderbeurt lager. Gemiddeld bespaart u hiermee 20 procent op de kostprijs.

Tips om te besparen op het schilderen van een dakkapel

Wat kost het schilderen van een dakkapel? Niet teveel wanneer u goed vergelijkt. Op Watkosteendakkapel.nl vergelijkt u gratis dakkapel specialisten. Zo ziet u direct wat u bespaart op bijvoorbeeld een dakkapel kozijn schilderen of laat u tegen een scherpe prijs uw complete dakkapel schilderen. Door goed te vergelijken bespaart u gemiddeld 32% op de totale kosten en kan uw besparing zelfs oplopen tot 40%. 

1836 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

4523

Opdrachten geplaatst

2654

Opdrachten uitgevoerd

267

Dakkapel specialisten

Alleen dakkapel specialisten die met keurmerkproducten werken en een geldige kvk inschrijving hebben kunnen zich inschrijven op Watkosteendakkapel.nl. Alle specialisten worden continue gemonitord en zijn aangesloten bij verschillende brancheorganisaties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2024