Kosten nokverhogende dakkapel

Heeft u een lage zolderruimte of vliering die u nergens voor gebruikt? Dan is dit natuurlijk zonde van de ruimte. Door een nokverhoging te plaatsen maakt u van deze verloren ruimte een volwaardige kamer. Vooral mensen met een oud huis zoals een jaren 30 woning kiezen vaak voor zo’n dakopbouw in de vorm van een prefab nokverhogende dakkapel of een traditionele dakopbouw. Een nokverhoging is zowel op een plat dak als op een schuin dak te bouwen. U kunt zelfs een dakopbouw met zonnepanelen laten plaatsen om op uw energiekosten te besparen.

Net als bij standaard dakkapellen zorgt het verhogen van de nok voor een directe meerwaarde van uw huis. Bovendien levert dit bij eventuele verkoop naast waardevermeerdering ook extra interesse op van potentiële kopers. Met een ruime en lichte zolder is uw huis beter verkoopbaar dan die van de buren.

163

Opdrachtgevers hebben via Watkosteendakkapel.nl een nokverhogende dakkapel laten plaatsen!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen van specialisten uit uw regio

Hoeveel kost een nokverhoging?

‘Hoeveel kost een nokverhogende dakkapel?’ vraagt u zich nu af. De gemiddelde kosten van een nokverhoging liggen ten opzichte van een normale dakkapel hoger. Compleet afgewerkt ligt de kostprijs van een dakopbouw tussen de €7.500,- en €20.000,- euro.

De verhoging van een plat dak beslaat een groter oppervlakte. De kosten voor een verhoging van de nok bedragen dan ongeveer €25.000,- tot €45.000,- euro. Zie hieronder een prijslijst met de gemiddelde prijzen van een tweezijdige dakopbouw, inclusief plaatsing en btw. Let op: het gaat hierbij om indicaties. 

Afmeting in metersPrijsindicatie houtPrijsindicatie kunststof
3€10.000€13.000
4€12.000€15.000
5€15.000€18.000
6€18.000€20.000

De bovenstaande prijzen zijn voor een houten of kunststof dakopbouw. Er zijn echter meer mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een moderne glazen dakopbouw aan een zijde van de woning, waarbij u letterlijk onder de sterrenhemel slaapt. Ook een gemetselde stenen dakopbouw is mogelijk. Voor een goedkope nokverhoging en een kostenbesparing kunt u natuurlijk de kleinst mogelijke dakopbouw kiezen, maar u kunt ook een offerte aanvragen bij verschillende dakkapel specialisten. Hiermee bespaart u gemiddeld 33% op de kostprijs.

 

Wat kost een nokverhoging bij specialisten in uw regio? Vul hieronder uw postcode in!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Wat is het verschil tussen een nokverhoging en dakkapel?

Of u kiest voor een nokverhoging of dakkapel heeft voornamelijk te maken met de hoogte van uw zolder. Is de bovenverdieping van uw huis niet beloopbaar? Dan heeft het plaatsen van een gewone dakkapel geen zin. U kiest dan voor een verhoging van de nok. Met de nokverhogende dakkapel wordt het plafond van uw zolder namelijk verhoogt. Hierdoor kunt u niet alleen in het midden beter staan, maar wordt de hele zolder beloopbaar.

Een andere afweging is uw budget. Niet alleen is een dakopbouw veel duurder dan een dakkapel, ook heeft u een vergunning nodig wat extra geld kost. Prefab bouwen is bij een nokverhoging ook niet in alle gevallen mogelijk. Overigens kan de schoorsteen bij het plaatsen van een nokverhoging gewoon behouden worden. Uw schoorsteen wordt dan doorgetrokken en komt boven de nieuwe nok uit.

Enkelzijdige en dubbelzijdige nokverhoging

Het antwoord op de vraag ‘Hoeveel kost een dakkapel met verhoogde nok?’ hangt af van het type opbouw waar u voor kiest. Wilt u een enkelzijdige of dubbele nokverhoging?

Eenzijdig

Met een enkele dakopbouw creëert u extra ruimte aan één kant van het dak. Hierbij wordt een nokverhoging aan één kant van het dak geplaatst, wat eruitziet als een dakkapel met een lang, schuin dak. Dit wordt tevens een “verlegde nok” genoemd.  

Tweezijdig

Met een dubbele nokverhoging creëert u extra ruimte aan beide zijden van het dak. Bij een dubbele dakopbouw wordt de dakconstructie als het ware omhoog getild. Hierdoor ontstaat een nieuw dak op het huidige dak. Deze tweezijdige nokverhoging wordt vaak toegepast bij daken met een hellingshoek van ongeveer 30 graden.

Eisen voor een nokverhogende dakkapel vergunning

Voor een nokverhogende dakkapel heeft u altijd een omgevingsvergunning en constructietekening nodig. Dat geldt ook voor een dakopbouw met plat dak. Past de dakopbouw niet in het bestemmingsplan? Dan krijgt u geen bouwvergunning en moet het plan aangepast worden. Door middel van een constructieberekening dient u een bouwtekening te laten maken, die u samen met de aanvraag indient bij de gemeente. U kunt de vergunningsaanvraag ook uitbesteden. Een aantal van de eisen voor een vergunning zijn:

 • De dakopbouw moet minstens 50 centimeter en maximaal 100 cm boven goothoogte komen.
 • De constructie moet zich minstens 50 centimeter van de dakrand bevinden.
 • Er mag geen dakkapel op een nokverhoging geplaatst worden.
 • Soms zijn er extra regels met betrekking tot het uiterlijk, zodat er in een woonwijk alleen identieke dakkapellen en nokverhogingen geplaatst worden.
 • De dakopbouw moet meestal in het midden van het dak geplaatst worden.
 • Een gemeente heeft vaak een aparte regelgeving voor de hoogte en breedte van de dakopbouw.

Wat kost een dakkapel met verhoogde nok? Vergelijk en bespaar!

Een dakopbouw is lastig zelf te maken. Wel kunt kosten drukken door de nokverhoging casco op te laten leveren. In dat geval zorgt de aannemer voor de constructie en de buitenkant. De afwerking van de binnenkant kunt u vervolgens zelf maken. Ook kunt u door uw klus gratis op Watkosteendakkapel.nl te plaatsen aannemers vergelijken en tientallen procenten besparen. Bekijk ook de ervaringen van andere klanten.

Wat kost een dakkapel met nokverhoging? Vind de goedkoopste nokverhogende dakkapel door de kosten bij verschillende aannemers te vergelijken en plaats die glazen nokverhoging of dakopbouw voor uw huis of bungalow tegen een scherpe prijs.

1836 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

4523

Opdrachten geplaatst

2654

Opdrachten uitgevoerd

267

Dakkapel specialisten

Alleen dakkapel specialisten die met keurmerkproducten werken en een geldige kvk inschrijving hebben kunnen zich inschrijven op Watkosteendakkapel.nl. Alle specialisten worden continue gemonitord en zijn aangesloten bij verschillende brancheorganisaties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2018