Dakkapel bouwen

Uitbreiding van een woning wordt het meest gerealiseerd met het bouwen van een dakkapel. Een dakkapel bouwen is relatief goedkoop, terwijl het zorgt voor extra ruimte in huis. Ook de tijdsduur weegt mee in het kiezen voor een dakkapel als uitbreiding van uw woning: het plaatsen van een dakkapel kan vaak al binnen een dag. Er zijn echter wel verschillende zaken om bij stil te staan. Ook heeft u verschillende mogelijkheden. Bent u benieuwd waar u rekening mee houdt? Lees dan meteen verder. 

143

Opdrachtgevers hebben via Watkosteendakkapel.nl een dakkapel laten bouwen!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen van dakkapel specialisten uit uw regio

Wat kost het bouwen van een dakkapel?

Bij een dakkapel bouwen is de prijs het meest afhankelijk van de constructie waarvoor u kiest. Daarnaast worden de kosten van het bouwen van een dakkapel beïnvloed door:

 • Het gebruikte materiaal
 • De afmetingen van de dakkapel
 • De ramen en kozijnen
 • Het dak van de dakkapel
 • De aftimmering aan de binnenzijde
 • De afwerking aan de buitenzijde

De constructie kan bestaan uit een kant-en-klare prefab dakkapel of een op maat gemaakte traditionele dakkapel.

Prefab dakkapel laten bouwen

Het bouwen van een prefab dakkapel gebeurt vooraf in een werkplaats. Hierdoor wordt de dakkapel onder ideale omstandigheden gebouwd. Ook is de prijs lager dan die van een traditionele dakkapel. Dit scheelt gemiddeld 10% tot 15% op de kostprijs. Bovendien kan dit type dakkapel al binnen een dag op de woning bevestigd worden. Is de hoek waarin het dak van uw woning ligt niet scherp genoeg of is het dak niet met een kraan te bereiken? Dan is het wellicht niet mogelijk om een voorgefabriceerde dakkapel te laten bouwen. Laat dit daarom altijd beoordelen door een specialist.  

Traditionele dakkapel bouwen

De bouw van een traditionele dakkapel is altijd mogelijk. Hierbij zal de specialist vanuit de woning de dakkapel opbouwen. Een nadeel is natuurlijk de geluidsoverlast die u zelf en de buren ervaren. Ook ontstaat er stofontwikkeling en duurt het langer om een dakkapel direct vanuit het dak te bouwen. Een dakkapel specialist is zeker twee en een halve dag tot een week bezig. Bouwt u de dakkapel zelf? Dan duurt de bouw waarschijnlijk langer dan een week.

Wat kost het bouwen van een dakkapel bij een specialist in uw regio? Vul hieronder uw postcode in!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

De dakkapel zelf bouwen of laten bouwen?

Om kosten te besparen kunt u ervoor kiezen om de dakkapel zelf te bouwen. Hoewel de meeste mensen denken dat dit eenvoudig te realiseren is, wordt na onderzoek al snel besloten de bouw toch uit te besteden. Het bouwen van een dakkapel is namelijk specialistisch werk. Worden de werkzaamheden niet vakkundig uitgevoerd? Dan kan een dakkapel zelf bouwen de kosten juist doen oplopen door problemen zoals lekkages of scheuren. U kunt het bouwen van een dakkapel niet uitspreiden over een aantal weekenden in verband met de regenval. Dagen aan elkaar klussen is daarnaast erg zwaar voor een niet-beroeps klusser. Bovendien wordt vaak minimaal bespaart door de dakkapel zelf te bouwen, omdat specialisten hun inkopen in bulk doen en alle materialen binnen handbereik hebben.

De bouw van uw dakkapel uitbesteden aan een vakman uit uw regio? Vul uw postcode in, plaats gratis een klus op watkosteendakkapel.nl, ontvang scherpe voorstellen van vakmannen en vergelijk de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordat u een dakkapel gaat bouwen:

Vergeet niet dat u voor de bouw van een dakkapel in de meeste gevallen een vergunning nodig heeft. Heeft u een vergunning nodig? Dan heeft u ook een dakkapel tekening nodig om deze vergunning te krijgen. De gemeente kan op basis van de bouwtekening beoordelen of de bouw is toegestaan waarna de vergunning kan worden verleend. Het maken van zo’n vergunning moet u uitbesteden aan een specialist.

Een dakkapel bouwen zonder vergunning kan alleen wanneer aan bepaalde eisen wordt voldaan. Moet er een hijskraan aan te pas komen om uw (prefab) dakkapel te plaatsen? Dan zult u ook een Tijdelijke Verkeersmaatregel (TVM) aan moeten vragen.

Dakkapel bouwen? Gebruik deze tips om op de kosten te besparen:

Wat kost een dakkapel bouwen? Door de maten van de gewenste dakkapel door te geven kunt u via watkosteendakkapel.nl eenvoudig diverse dakkapel specialisten vergelijken. Zo kunt u zomaar tientallen procenten besparen op de bouw van uw dakkapel. Bovendien bespaart u op de voorrijkosten wanneer u voor een lokaal dakkapellen bedrijf kiest. Plaats vandaag nog uw klus en zie direct wat u bespaart op de kosten van het bouwen van uw dakkapel of aan de hand van de scherpste prijs of het verstandig is om uw dakkapel zelf te bouwen.

1836 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

4523

Opdrachten geplaatst

2654

Opdrachten uitgevoerd

267

Dakkapel specialisten

Alleen dakkapel specialisten die met keurmerkproducten werken en een geldige kvk inschrijving hebben kunnen zich inschrijven op Watkosteendakkapel.nl. Alle specialisten worden continue gemonitord en zijn aangesloten bij verschillende brancheorganisaties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2024