Kosten dakkapel schuin dak

Over het algemeen zijn de daken op Nederlandse woningen zeer geschikt voor het plaatsen van een sleepdakkapel. In sommige gevallen, wanneer uw dak een hellingshoek van minder dan 35 graden heeft, is zo’n dakkapel echter niet mogelijk.

Ook een sleepdakkapel is prefab te realiseren. Omdat de constructie meer materiaal en tijd vergt, liggen de kosten voor een dakkapel met schuin dak hoger dan wanneer u voor een plat dak kiest. De extra kosten vallen echter in het niet ten opzichte van de voordelen. Niet alleen hebben dakkapellen met schuine daken vaak esthetische voordelen, ook is de kans op lekkages minimaal en geniet u van meer extra ruimte. Ten slotte gaat de waarde van uw woning er nog meer op vooruit. De informatie op deze pagina helpt u bij het beslissen of u voor een dakkapel met schuin of plat dak kiest.

Bent u benieuwd naar de kosten op basis van uw wensen? Vul dan meteen uw postcode in, plaats gratis een klus en ontvang scherpe voorstellen van specialisten uit uw regio.

193

Opdrachtgevers hebben via Watkosteendakkapel.nl een dakkapel met schuin laten plaatsen!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen van specialisten uit uw regio

Kosten van een dakkapel met schuin dak (bespaartips)

Niet alleen de kosten voor een dakkapel met hellend dak zijn hoger, ook de vergunningsaanvraag kost geld. Voor een schuin dak op uw dakkapel is namelijk altijd een vergunning nodig. U moet hiervoor een bouwtekening van uw dakkapel laten maken en ook dit brengt extra kosten met zich mee.

Wilt u de kosten voor een dakkapel met hellend dak drukken? Gebruik dan de onderstaande tips:

 • Besteed de vergunningsaanvraag voor uw dakkapel niet uit, maar regel deze zelf.
 • Kies voor een lokale dakkapel specialist om op de voorrijkosten te besparen.
 • Laat een prefab constructie voor uw dakkapel plaatsen en regel zelf de afwerking aan de binnenkant. 
 • Bij een dakkapel met een schuin dak is de prijs ongeveer 30% hoger dan bij een plat dak. Ongeveer hetzelfde bedrag kunt u besparen door goed te vergelijken. 

Wat kost een dakkapel met een schuin bij specialisten in uw regio? Vul hieronder uw postcode in!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige dakkapel specialisten vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Prijslijst voor een dakkapel met schuin dak

Wat kost een dakkapel met schuin dak? Dat is moeilijk te zeggen. Factoren zoals materiaal, afwerking en extra opties wegen mee. Hieronder ziet u de prijsindicaties voor sleepdakkapellen van kunststof. De getoonde prijsindicaties zijn inclusief btw en plaatsing:

Breedte in metersGemiddelde kostenKozijnenDraai-kiepramen
1€3.300enkel1
2€3.750enkel1
3€4.550enkel2
4€5.450dubbel2
5€6.400dubbel2
6€7.550dubbel3
7€8.200dubbel3
8€9.750dubbel3

Vergelijk de prijzen van sleepdakkapellen bij verschillende aannemers

Sleepdakkapellen zijn ongeveer 30% duurder dan de variant met een plat dak, maar omdat de prijzen hoger zijn kunt u extra besparen. Plaats uw klus op Watkosteendakkapel.nl en bespaar gemiddeld 32% aan kosten. Niet alleen bespaart u op de voorrijkosten door voor een plaatselijke aannemer te kiezen, maar ook op de arbeidskosten. In de offertes van diverse dakkapel specialisten ziet u in één oogopslag de kosten voor uw sleepdakkapel en wat u bespaart.

1836 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

4523

Opdrachten geplaatst

2654

Opdrachten uitgevoerd

267

Dakkapel specialisten

Alleen dakkapel specialisten die met keurmerkproducten werken en een geldige kvk inschrijving hebben kunnen zich inschrijven op Watkosteendakkapel.nl. Alle specialisten worden continue gemonitord en zijn aangesloten bij verschillende brancheorganisaties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk dakkapel specialisten uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.

Copyright © 2024